Macrofotografie met een compact camera

Macrofotografie met een compact camera

Fokelien Broekstra 741
Je hebt niet altijd een spiegelreflex met een dure macrolens nodig voor de perfecte macrofoto’s. Het kan ook heel makkelijk met een compact camera. De meeste compact camera’s hebben namelijk een ingebouwde macrolens.

De juiste stand

Het enige wat jij met een compact camera moet doen, is de juiste stand vinden. Deze is meestal te herkennen aan het tulpje. Het tulpje  geeft de macro-stand van jouw camera aan. Je kan alleen niet zo dichtbij komen als je met een spiegelreflex en de daarbij horende lens kan. Desalniettemin kun je prachtige foto’s maken met een compact camera van macro-onderwerpen.

Onmogelijke hoeken

De compact camera is vaak een stuk kleiner dan een spiegelreflex. Het voordeel is dat je hierdoor veel dichterbij de grond kan fotograferen, de camera kan in onmogelijkere hoeken komen waardoor je bijzondere perspectieven kan weergeven.

Proberen!

Heb jij nog ergens een compact camera liggen? Of draag jij er een bij je voor het geval dat je een perfect plaatje tegen komt? Perfect! Ga er eens op uit en probeer wat voor resultaten je kunt krijgen met jouw compact camera. Je kunt inspiratie halen uit onze lezersgallery
 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien