Maak van je standaard vakantiefoto een echte reisfoto

Maak van je standaard vakantiefoto een echte reisfoto

Sabine Vollebregt 492
Steeds meer mensen gaan vaker en langer op reis. Om te voorkomen dat jouw vakantiefoto's op ieder ander zijn vakantiefoto's lijkt, geven wij je tips over het maken van een echte reisfoto.

Alle aspecten

Op reis kom je van alles tegen, van landschappen tot architectuur. Probeer alle aspecten van je reis zo goed mogelijk op de foto te zetten. Als je op een bijzondere locatie aankomt, laat dit vaak een geweldige indruk achter. Neem een notitieblok mee waarin je jouw eerste indrukken opschrijft. In de loop van jouw vakantie kan je deze indrukken goed op de foto zetten.

Janneke maakte deze prachtige plaat van het Alpenmeer.

Locals

Foto's van het dagelijkse leven van de mens zijn vaak bijzonder. Als je een foto van mensen wilt maken, zorg er dan voor dat jouw camera niet heel erg opvalt. Verwissel jouw grote camera of zoomlens met een wat kleinere camera of lens. Als iemand merkt dat je een foto van hem maakt, maak dan een praatje met deze persoon. Vaak vinden ze dit gezellig en vinden ze het een stuk minder erg om op de foto te gaan. Als je het fijn vindt om toestemming aan iemand te vragen, dan is onze tip om eerst de foto te maken en dan toestemming te vragen. Als je toestemming hebt gevraagd neemt de persoon vaak een pose aan.

Yvonne maakte deze mooie foto van dit vijfjarige meisje

Willekeurige plek

Kies eens een willekeurige plek op de kaart uit of ga eens een steegje in waar je anders niet snel in zou gaan. Zo kom je op plekken waar je anders niet zou komen, wie weet kom je op een bijzondere plek uit met een mooi standbeeld of plein. Geen authentieke toeristenplek kan een speciaal en origineel kiekje opleveren.

Wereldstekker

De laatste maar ook zeker niet onbelangrijkste tip, zorg ervoor dat je jouw camera kan opladen. Niet elk land heeft dezelfde voltages, dus neem een wereldstekker mee.

Upload jouw mooiste reisfoto in onze gallery!