Maak mooie zelfportretten met je kinderen (video)

Maak mooie zelfportretten met je kinderen (video)

Senta Bemelman 437
Ben je moeder of vader en fotograaf en wil je graag een mooie foto van je gezin? Leer snel hoe je dit helemaal zelf doet met deze handige videotutorial.

Als moeder of vader is je kind waarschijnlijk een geliefd fotografie-onderwerp. Maar wil je zelf ook op de foto met je kind(eren), dan kan dit lastig zijn wanneer je geen andere fotograaf wil vragen.

Locatie

Kies een plekje in huis waar je goed kunt zitten en waar voldoende licht is. Heb je een laag bed, leg dan leuke kussentjes neer en leun tegen de muur. Doe de gordijnen open en zorg dat de kamer gevuld wordt met licht. Richt eventueel een lichtbron met constant of flitslicht op het bed, of schuin voor het bed gedraaid tegen het licht in, voor een betere belichting.

Stabiel

Zorg voor een stabiele ondergrond. Dit kan een statief zijn, of  gewoon een kast. Plaats je jouw camera op de kast, dan kun je de lens nog beter ondersteunen door deze te laten rusten op de losse lensdop.

Deel jouw mooiste gezinsselfie ook in onze Gallery!

Fotograferen maar!

Wanneer alles klaar staat is het tijd voor het leukste gedeelte: fotograferen! Gebruik de zelfontspannerfunctie om op afstand te fotograferen. Voor een preciezer resultaat kun je het beste een (draadloze) afstandsbediening gebruiken.

Videotutorial

Bekijk hoe dit er in de praktijk eruit ziet en ga zelf aan de slag!

Deze video is in het Engels, maar gemakkelijk met Nederlandse ondertiteling te bekijken. Klik op het knopje met ‘CC’ en Engelse ondertiteling verschijnt. Klik vervolgens op het tandwielicoontje om de instellingen aan te passen. Kies voor de optie ‘subtitles’ om de ondertiteling aan te passen en gebruik de  ‘auto translate’ optie om de tekst in een andere taal te krijgen. Lukt dit niet in het venster op onze website, klik dan op de YouTube-knop om naar de originele videolocatie te gaan. Hier kun je op de bovenstaande manier de ondertiteling aanpassen. Bij sommige video’s werkt de vertaalfunctie niet optimaal, waardoor je soms vreemde zinnen voorbij ziet komen. Voor het grootste gedeelte levert de vertaalfunctie echter een prima resultaat op en is de ondertiteling goed te begrijpen.

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta