Maak liggende foto’s voor internetgebruik

Maak liggende foto’s voor internetgebruik

Fokelien Broekstra 498
De meeste mensen zullen onze foto’s bekijken op internet. Ze zullen jouw foto's zien op Facebook, Instagram of op je eigen website. Leuk natuurlijk… Maar heb je er over nagedacht dat welke vorm foto’s het mooiste staan op een computerscherm?

Liggende foto

Kies ervoor om liggende foto’s te maken als het gaat om foto’s die op internet komen. Een staande foto heeft al snel zwarte randen aan de zijkant en de foto wordt miniatuur. Met een miniatuurafbeelding trek je niet de aandacht en scrollen mensen eerder over je heen. Kies er daarom voor om een platte foto te maken.

Bijsnijden

Daarnaast is het makkelijk om een liggende foto zo uit te snijden dat hij staand wordt. Andersom is vaak een stuk moeilijker en er gaat uiteindelijk meer beeld verloren van de foto. Dat is natuurlijk super zonder.

Hoe groter hoe meer indruk

Kijk naar het Rijksmuseum. Je hebt het enorme schilderij De Nachtwacht met in de omliggende ruimtes allemaal kleinere schilderijen. Mensen blijven over het algemeen langer bij een groot schilderij (in ons geval foto) staan dan wanneer je deze klein uitprint. Maak een platte foto voor het internet en je zult zien dat je meer likes krijgt dan wanneer je dezelfde foto staand had gemaakt.
 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien