Maak je lucht dramatischer

Maak je lucht dramatischer

Nadja Geskus 1167
Tony Northrup plaatste onlangs een zeer handige tutorial op YouTube. Hij legt hierin uit hoe je jouw luchten donkerder en dramatischer kunt maken, maar op een manier dat het wel natuurlijk oogt. Bekijk de video om ook zulke prachtige luchten te creëren!

Dramatische lucht

In Lightroom kun je jouw luchten donkerder maken, door de helderheid van de blauwe tonen aan te passen. Maar wat er dan vaak gebeurd, is dat je een witte lijn krijgt tussen de lucht en de grond en dat wil je natuurlijk niet hebben! Je kunt dit natuurlijk wel weer wegpoetsen in Photoshop, maar het is natuurlijk handiger om je lucht in één keer goed te bewerken. En daar is de video van Tony Northrup wel heel erg handig bij! Hij maakte een tutorial waarin hij je uitlegt hoe je op een natuurlijke manier je luchten dramatischer kunt maken. Het kost misschien wel iets meer tijd, maar je hoeft geen witte lijn meer te verwijderen en het belangrijkste is natuurlijk dat je foto er gewoon natuurlijk uit ziet!

 

 

Let op

Voor degene die een oudere versie van Lightroom hebben, hou er rekening mee dat niet alles mogelijk is zoals Tony Northrup het omschrijft. Bepaalde functies bestaan zeer waarschijnlijk nog niet in de oude versies.

afbeelding van Nadja Geskus
Door: Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja