Maak je lens schoon als een professional

Maak je lens schoon als een professional

Redactie 1113
Wanneer je vervelende vlekjes in beeld krijgt kan het tijd zijn om je lens te reinigen. Weet jij niet hoe je dit doet? Geen zorgen! Met een paar snelle tips maak jij je lens schoon als een professional.

Beschermen

Bescherm je lens tegen stof van buiten door een lensdop te gebruiken en losse lenzen in een speciaal opbergtasje te bewaren. Gebruik bijvoorbeeld ook een (beschermend) filter. Hierdoor komt stof niet direct op het glas van je lens terecht.

Lenspen

Een handige tool om je lens op een veilige manier te reinigen is met een lenspen. Dit handige pennetje past makkelijk in je tas en verandert in een handomdraai in een borsteltje. Hiermee kun je de korreltjes en grove stofdeeltjes verwijderen. 

Tissue

Gebruik niet een gewone zakdoek. De stof is niet gemaakt voor de lens en kan krasjes veroorzaken omdat het stof of vuil tegen het glas schuurt. Lensreinigingsdoekjes zijn zacht bevatten speciale stoffen die het glas effectief reinigen. Gebruik een tissue nadat je met de lenspen de stofjes en korreltjes hebt verwijderd.

Microvezel

Sluit het schoonmaakproces af met een delicaat microvezeldoekje. Veeg hiermee de laatste vlekjes of overgebleven stofdeeltjes weg. Microvezeldoekjes voor je lens zijn zacht en toveren ook poetsvlekjes van de tissue weg. Bewaar je microvezeldoek op een speciale plaats in een vakje waar geen andere accessoires in zitten. Of bewaar het in een speciaal hoesje of zakje. Daardoor blijft het doekje stofvrij.

Bekijk in de onderstaande video nog meer tips voor een super schone lens!

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie