Maak je Instagram pagina nog beter met deze tips

Maak je Instagram pagina nog beter met deze tips

Nadja Geskus 1054
De meeste fotografen hebben inmiddels ook een Instagram pagina. Toch blijkt het voor velen nog lastig te zijn om meer volgers te krijgen. Met deze tips wordt jouw Instagram pagina nóg beter en zullen de volgers vanzelf komen!

Openbaar

Klinkt misschien erg voor de hand liggend, maar veel Instagram gebruikers zetten hun profiel niet openbaar. Als je wilt dat mensen je foto’s zien, is het handig om je profiel wel openbaar te zetten. Zo hoeven mensen niet eerst een goedkeuring van je te krijgen om je foto’s te zien.

Website

Vermeld je website op je instagram, maar ook andersom natuurlijk! Als je je instagram op je site vermeld, krijg je op die manier ook weer meer volgers. Link je Instagram aan alle pagina's die je hebt. Zo kunnen volgers die je ergens anders hebt, ook je andere pagina's gemakkelijk vinden.

Hashtags

Instagram draait om goed gebruik van hashtags, gebruik ze dan dus ook! Als je goede hashtags toevoegt aan je foto, kunnen mensen je foto makkelijker vinden. Hoe meer je er gebruikt, hoe meer kans er is dat je foto wordt gevonden (let op, Insstagram heeft wel een max aantal hashtags die je mag gebruiken per foto. Je kunt dus geen honderden hashtags toevoegen). Sommige hashtags zijn erg populair. Het kan ook zijn dat een bepaalde hashtag zo populair is, dat je foto al erg snel verdwijnt tussen de andere foto’s met die hashtag. Even zoeken dus naar welke hashtags goed werken bij je foto’s. Een hashtag maak je door een hekje voor een woord te zetten, bijvoorbeeld: #fotografie. Gezien mensen over de hele wereld gebruik maken van Instagram, is het raadzaam om Engelse hashtags te gebruiken.

Filters

Instagram heeft een groot aantal filters die je kunt toepassen op je foto's. Maar of dat je foto nou direct ook echt verbetert is een tweede. Je hebt je foto naar alle waarschijnlijkheid namelijk zelf ook al bewerkt. Kijk even of je dit van toegevoegde waarde vindt. Je hoeft ze niet te gebruiken, maar het zou wel kunnen.

Verdelen

Steeds vaker zie je ook op Instagram een foto die over meerdere vakjes verdeeld is. Hier zijn handige apps voor te vinden zoals Instagrid. Erg makkelijk en je feed ziet er gelijk een stuk aantrekkelijker uit!

Post regelmatig

Regelmatig posten is erg belangrijk op Instagram. Als jij namelijk maar één keer per maand iets plaatst, zullen veel volgers afhaken. Dan is jouw profiel niet interessant genoeg. Als je elk uur een bericht plaatst, zal dit als spam worden gezien en ontvolgen veel mensen je ook al gauw. Zorg dus dat je op regelmatige basis iets plaatst, maar niet té veel. Het wordt het meest gewaardeerd als je elke dag iets plaatst. Soms kan het ook handig zijn om altijd op een bepaald moment iets te plaatsen. Bijvoorbeeld elke maandag om 12:00 uur

Maak je Instagram pagina nog beter met deze tips

Actueel

Als je inhaakt op de dingen die spelen, bijvoorbeeld nieuws, feestdagen of het weer, zal je al sneller een connectie krijgen met andere Instagram gebruikers. Probeer dit dus regelmatig te doen.

Volg anderen

Het volgen van anderen kan niet alleen zorgen voor inspiratie voor je eigen beelden, maar mensen merken dan ook dat je er bent en zullen jou ook sneller volgen.

Reactie

Verleid je volgers om op jouw foto’s te reageren. Door een vraag te stellen, zijn mensen sneller geneigd om een reactie achter te laten bij jouw foto en het staat natuurlijk erg leuk als er veel reacties onder je foto staan!

afbeelding van Nadja Geskus
Door: Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja