Maak je geheugenkaart zo snel mogelijk leeg

Maak je geheugenkaart zo snel mogelijk leeg

Fokelien Broekstra 440
Je kent het wel, je hebt een geweldige dag gehad waar je bergen met foto’s hebt gemaakt, maar je hebt niet direct tijd om ze op je computer te zetten en netjes op te slaan. Toch is dit essentieel en erg belangrijk om hier niet te lang mee te wachten. Voor je het weet vergeet je de foto’s met alle gevolgen van dien.

Geheugenkaart leeghalen

Het beste is om je geheugenkaart leeg te halen direct na je fotosessie. Mocht je niet direct tijd hebben, doe het dan alsnog zo snel mogelijk. Als je te lang wacht heb je de kans dat jij je eigen foto’s vergeet en je ondoordacht bij je volgende fotoshoot  jouw geheugenkaart formatteert.

Reminder in agenda

Als jij je geheugenkaart laat liggen om op een later moment de beelden op je computer te zetten, dan kan het slim zijn om even een reminder in je agenda te zetten op een vrij moment. Dit kun je makkelijk doen in je telefoon waardoor je even een herinnering krijgt aan het geheugenkaartje met foto’s die je nog op je computer moet zetten. 

Direct terug in de camera

Als jij je geheugenkaart leeg hebt gehaald, doe dan direct jouw geheugenkaart terug in de camera. Hiermee wordt er voorkomen dat je op pad gaat zonder geheugenkaart. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om je geheugenkaart met kabel te formateren.
 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien