Maak je eigen cameraband met extra versteviging

Maak je eigen cameraband met extra versteviging

Fokelien Broekstra 549
Bijna elke camera krijgt een cameraband meegeleverd. Dit zijn banden die op langere termijn niet comfortabel zitten. Natuurlijk kan je een comfortabelere band kopen, maar dit kost alleen maar geld. Gelukkig heb je zelf ook de mogelijkheid om een anti-diefstal cameraband te maken.

Dure aanschaf

Een comfortabele cameraband kost al snel flink wat geld. Als je net je camera en een lens hebt gekocht, ben je misschien wel even klaar met de grote uitgaves. Majd Khatib legt ons uit hoe hij een antidiefstal cameraband maakt. Van een schouderband van een oude tas en twee straps met een kabel er doorheen.

Benodigdheden

Het enige wat je nodig hebt voor de camerariem van Majd Khatib is een oude rugtas, ijzerdraad, straps en een camerabevestiging. Majd knip één van zijn schouderbanden van de rugtas en gebruikt dit als schouderband. Vervolgens maakt hij met twee straps en een ijzerdraad een extra stevige cameraband. Hier bevestigd hij zijn camera aan. Hij creëert op deze manier een goedkope maar functionele cameraband.

 

Wij raden je aan de stiksels te controleren voor jij je camera echt aan de riem laat hangen. Je wil natuurlijk niet dat hij alsnog op de grond valt door een stom stikfoutje.

 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien