Maak geen foto’s op spoorwegen

Maak geen foto’s op spoorwegen

Fokelien Broekstra 349
Eerder schreven we over het fotograferen van treinen en stations, mag dit zomaar? Vandaag vertellen we over het fotograferen op het spoor. Een levensgevaarlijke hobby die zelfs tot de dood kan leiden. De trein kan namelijk niet op tijd voor jou remmen.

Spoor

Natuurlijk is het gaaf om een rails in je foto als lijdende lijnen te gaan gebruiken. In Amerika is het zelfs een trend om een selfie te maken op de spoorwegen. De gevaar van het fotograferen op het spoor is dat je de trein niet of te laat hoort aankomen. Je hoort ze pas als het al te laat is.

Test

Correspondent Jeff Rossen ging op onderzoek uit om te kijken of je de trein echt niet aan hoort komen en op welk moment je de trein daadwerkelijk hoort. Jeff Rossen had zelf alle voorzorgsmaatregelen genomen om deze test veilig uit te kunnen voeren. Wij raden je daarom af om dit niet zelf te proberen. Het onderzoek laat zien dat je een goederentrein niet hoort aankomen totdat hij al te dichtbij is.

Verboden terrein

In Nederland is het helemaal verboden om op het spoor te fotograferen. Dit is eigendom van ProRail waardoor het dus eigenlijk privéterrein is. Je loopt het risico dat door jou fotoshoot het hele treinverkeer stil ligt. Je wordt door de politie verwijderd van het spoor met als gevolg een boete of zelfs erger. Daarnaast kunnen de gevolgen van treinfotografie zelfs dodelijk zijn waardoor jij de machinist en je familie veel schade toebrengt.

 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien