Maak een to do list voor je vertrekt

Maak een to do list voor je vertrekt

Fokelien Broekstra 453
Heb jij dat ook weleens, dat je iets vergeet terwijl je net op pad bent om foto’s te maken? Wij geven je tips om een volledige lijst te maken met alles wat je bij je moet hebben voor je op pad gaat. Een echte To do list!

Maak een lijstje

Waarschijnlijk heb je een camera en lens altijd wel bij je. Maar vergeet je de kleine dingen niet? Een lensdoekje, filters, je statiefplaatje etc. Wij raden iedereen daarom aan een to do list te maken. Want wat is er verschrikkelijker dan een essentieel ding te vergeten?

Beginnen

Als begin van de lijst schrijf je een aantal verschillende fases op. Wat moet er een dag voor vertrek gebeuren aan acties? Welke dingen kun je al in je tas stoppen aan camera apparatuur? Welke accessoires moet je extra meenemen? Als je deze punten op een rij hebt gezet kun je de lijst in gaan vullen.

Avond voor vertrek

Voor vertrek zijn er een aantal dingen die moeten gebeuren, laad bijvoorbeeld je accu’s op, niet alleen van je camera maar ook van je laptop of tablet. Maak je geheugenkaart leeg en stop een lege reserve extra in je tas.

Paklijst apparatuur

Bij apparatuur moet je denken aan het onderwerp dat je gaat fotograferen. Ga je de natuur in om dieren te fotograferen, neem dan een telelens mee, een groothoeklens heb je op dit moment niet nodig. Die zou je dus thuis kunnen laten. Je body moet in je tas, misschien een oplader voor als je langer wegblijft en een converter om nog wat meer zoombereik te krijgen.

Paklijst accessoires

Bij accessoires horen bijvoorbeeld een laptop of tablet, een lader, USB kabel, Zandzakje, misschien een statief en een draadontspanner, een doek om je camera te drogen etc. Vul je accessoires in een paar dagen aan. Je zult tussendoor genoeg extra dingen bedenken die je niet kan missen in de tas.

Welke dingen kun jij echt niet missen als je op pad gaat?

 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien