Maak een selfie-timelapse met Everyday 2.0

Thomas 2746
Selfies: de een vindt het niks, de ander maakt overal en altijd zelfportretten. Met een selfie-timelapse zet je al je zelfportretten achter elkaar en maak je zo een film over jezelf. De tweede versie van de app Everyday is net verschenen en helpt je hierbij. Zo kun je jezelf razendsnel zien veranderen over een periode van soms jaren.

Een selfie-timelapse kan een interessant project zijn. Door elke dag een zelfportret te maken en dit achter elkaar te plakken tot een film, zie je achteraf hoe je bent veranderd over de jaren.

Op YouTube wemelt het al van de filmpjes, sommige beslaan zelfs twaalf jaar! Anderen maken er een grappig geheel van, zoals het onderstaande filmpje. De maker legt zijn baardgroei op hilarische wijze vast.

Zelf een selfie-timelapse maken

Wil je zelf aan de slag gaan? Het maken van een selfie-timelapse is lastiger dan je denkt. Je moet bijvoorbeeld niet vergeten dagelijks een foto van jezelf te maken. Daarnaast is het wel zo netjes als al je foto's op dezelfde manier zijn ingekaderd, anders verschuift je gezicht in het uiteindelijke filmpje de hele tijd.

De iPhone-app Everyday (1,99 euro) helpt hierbij. Everyday stuurt herinneringen op de door jou ingestelde tijdstippen, zo sla je geen dag over. Eventueel kan de app ook via gps worden ingesteld, zodat je op een bepaalde locatie wordt herinnerd om een foto te maken. Je kunt bijvoorbeeld een timelapse maken van elke keer dat je op je werk aankomt.

Om er zeker van te zijn dat elke foto dezelfde compositie heeft, begeleidt de app je door middel van een raster. Zorg dat je ogen en mond op de horizontale lijnen staan, en je foto's worden geheel uniform, op jouw veranderende gelaat na, natuurlijk. Als alternatief kun je een oude foto tevoorschijn halen om je hoofd te positioneren. De app knoopt uiteindelijk alle foto's aan elkaar tot een vloeiend geheel.

De nieuwe versie heeft een vernieuwde gebruiksinterface, biedt de mogelijkheid om meerdere 'timelines' te maken en integreert met Dropbox om backups te maken van je vele kiekjes.

afbeelding van Thomas

Thomas Kouveld | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Thomas