Maak een kinderstudio in huis

Maak een kinderstudio in huis

Nadja Geskus 350
Als ouder is het altijd leuk om foto’s van je eigen kinderen te maken. Maar hoe leuk is het als je dan ook nog net even wat uniekere beelden kunt maken dan normaal gesproken? We geven je een aantal tips om de leukste kinderstudio in huis te maken!

Kinderstudio

Een studio opzetten in huis hoeft niet per se heel duur te zijn. Zeker voor kinderen kun je de kosten makkelijk laag houden, aangezien ze natuurlijk een stuk kleiner zijn dan een volwassenen. Je kunt de studio hierdoor ook een stuk kleiner maken, en makkelijk overal in huis plaatsen! 

Achtergrond

Omdat kinderen niet zo groot zijn, kun je van alles gebruiken voor een achtergrond. Je hoeft je niet te beperken tot de kleine achtergrondrollen, maar je kunt ook bijvoorbeeld een vlag, een groot doek of misschien zelfs wel een groot vel papier gebruiken als achtergrond. Het leukste is natuurlijk om een lekker kleurrijke achtergrond te pakken!

Attributen

Voor een vrolijke foto van een kind zijn attributen natuurlijk helemaal top. Denk aan grote knuffeldieren, speelgoedauto’s etc. En het is ook nog eens handig om speelgoed te gebruiken, want als het kind lekker aan het spelen is, heb je sneller een grote glimlach op het gezicht!

Je kind fotograferen

Licht

Licht is natuurlijk een essentiëel punt voor je foto’s. Je kunt het licht zacht houden door omgevingslicht te gebruiken. Fotografeer in dat geval in de buurt van een groot raam. Maar je kunt natuurlijk ook een flitser gebruiken. Let wel dat sommige kinderen de flitsen toch wel vervelend vinden, dus probeer niet te vaak te flitsen achter elkaar. Let goed op hoe het kind reageert op de flitser en reageer hier op.

De foto’s komen uit onze Lezersgallery. Wil jij ook kans maken op publicatie? Upload dan hier jouw foto’s!

afbeelding van Nadja Geskus
Door: Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja