Maak deze fotografiefouten niet!

Maak deze fotografiefouten niet!

Senta Bemelman 1298
Als beginnend fotograaf kun je fouten maken. Het belangrijkste is dat je hiervan leert. Bekijk ook deze video met fotografiefouten en verrijk je kennis.

Tijdens het fotograferen is er geen noodzaak om bang te zijn om fouten te maken. Je kunt er veel van leren en vaak maak je dezelfde fout niet meer in de toekomst. Toch is het ook handig om van de fouten van anderen te leren. Hierdoor hoef je de fout zelf niet te maken.

Bekende fotografiefouten

Een veelvoorkomende fout is dat tijdens het fotograferen de accu niet opgeladen blijkt te zijn. Of dat je na het fotograferen met een hoge ISO-waarde deze niet aanpast. Het resultaat: een reeks foto’s met ruis.  In de onderstaande video zie je meer fouten.

Deze video is  in het Engels, maar gemakkelijk met Nederlandse ondertiteling te bekijken. Klik op het knopje met ‘CC’ en Engelse ondertiteling verschijnt. Klik vervolgens op het tandwielicoontje om de instellingen aan te passen. Kies voor de optie ‘subtitles’ om de ondertiteling aan te passen en gebruik de  ‘auto translate’ optie om de tekst in een andere taal te krijgen. Lukt dit niet in het venster op onze website, klik dan op de YouTube-knop om naar de originele videolocatie te gaan. Hier kun je op de bovenstaande manier de ondertiteling aanpassen. Bij sommige video’s werkt de vertaalfunctie niet optimaal, waardoor je soms vreemde zinnen voorbij ziet komen. Voor het grootste gedeelte levert de vertaalfunctie echter een prima resultaat op en is de ondertiteling goed te begrijpen.

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta