Maak betere portretten op locatie binnen 5 minuten!

Maak betere portretten op locatie binnen 5 minuten!

Senta Bemelman 666
Als fotograaf wil jij jezelf natuurlijk ontwikkelen. Met deze handige videotutorial ben je binnen vijf minuten wijzer en maak je betere portretten op locatie!

Is het tijd voor een uitdaging op het gebied van portretfotografie, lees snel verder. Daag jezelf uit en ga aan de slag met een lichtbron op locatie. Wanneer je gewend bent om enkel met natuurlijk licht en fotografie-accessoires, zoals een reflectiescherm, kan het gebruik van kunstmatig licht spannend zijn. Vooral wanneer je dit combineert met natuurlijk licht, is dit soms lastig.

Soort lichtbron

Het beste kun je een externe flitser meenemen wanneer je op locatie fotografeert. Door het gebruik van een externe flitser heb je veel bewegingsvrijheid. Voorkom hard flitslicht door middel van een softbox of beautydish. Hiermee wordt het licht gelijkmatig verdeeld. In de onderstaande video zie je waar je deze lichtbron het beste kunt plaatsen.

Deze video is in het Engels, maar gemakkelijk met Nederlandse ondertiteling te bekijken. Klik op het knopje met ‘CC’ en Engelse ondertiteling verschijnt. Klik vervolgens op het tandwielicoontje om de instellingen aan te passen. Kies voor de optie ‘subtitles’ om de ondertiteling aan te passen en gebruik de  ‘auto translate’ optie om de tekst in een andere taal te krijgen. Lukt dit niet in het venster op onze website, klik dan op de YouTube-knop om naar de originele videolocatie te gaan. Hier kun je op de bovenstaande manier de ondertiteling aanpassen. Bij sommige video’s werkt de vertaalfunctie niet optimaal, waardoor je soms vreemde zinnen voorbij ziet komen. Voor het grootste gedeelte levert de vertaalfunctie echter een prima resultaat op en is de ondertiteling goed te begrijpen.

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta