Maak betere foto's met de Samsung Galaxy S7 en S7 Edge

Maak betere foto's met de Samsung Galaxy S7 en S7 Edge

Senta Bemelman 3608
Eindelijk zijn ze officieel gepresenteerd: de Samsung Galaxy S7 en S7 edge. De camera's van beide smartphones zijn flink verbeterd. Je kunt bijvoorbeeld door de verbeterde beeldsensor mooie foto's in het donker maken en betere selfies krijgen door de flitser naast de voorcamera.

Samsung verrast ons met de nieuwe verbeteringen in de camera van de Galaxy S7 en S7 Edge. Hun voorganger, de Galaxy S6, had 16 megapixels, maar presteert op veel gebieden minder dan de S7 (Edge). Dit komt onder meer doordat de 12 megapixel beeldsensor van de nieuwe modellen groter is. Daarnaast is de S7 ( Egde) ook selfie-vriendelijk geworden. 

Betere selfies

Je maakt nog mooiere selfies door de nieuwe functies van de S7 en S7 Edge. Door de Spotlight in Beauty-mode kun je de mooiste delen van je gezicht benadrukken. Je kunt namelijk de sterkte en richting van het licht zelf bepalen. De flitser naast de voorcamera is een aanvulling en zorgt voor een mooie belichting van gezichten. Ook groepsfoto’s worden beter, omdat de voorcamera een wijd bereik heeft.

Foto’s bij weinig licht

Met de nieuwe smartphones kun je bij weinig licht nog steeds goede foto’s maken, doordat de beeldsensor groter is en meer licht opvangt. De sensor werkt snel door de lichtmeting en de camera focust bijna op dezelfde snelheid als je eigen ogen.

Opvallende videotoevoegingen

Wat nog meer opvalt is dat je met de S7 (Edge) een videopanorama op kunt nemen. De aaneensluiting van beelden is vloeiend. Door de speciale functie van de S7 kun je ook een indrukwekkende hyperlapse-video maken. Actiefoto’s kies je gemakkelijker doordat je zelf het beste moment kunt kiezen. Drie seconden voordat de sluiterknop ingedrukt wordt, neemt de camera op in een video. Hierdoor kun je daaruit het beste fotomoment kiezen.

Prijzen

De Samsung S7 en S7 Edge zijn op dit moment alleen nog als pre-order beschikbaar. De S7 kost 699 euro en de S7 Edge 799 euro.

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta