Lumu Power: licht meten met je smartphone

Lumu Power: licht meten met je smartphone

Senta Bemelman 877
Licht meten wordt gemakkelijk met de Lume Power van Lumelabs. De Lume Power kan diverse zaken meten vanaf je iPhone: licht, kleurtemperatuur, flitslicht en diafragma. Een lichtmeter, maar dan anders.

Vind je het een grote stap om direct een lichtmeter aan te schaffen? Krijg dezelfde informatie die je via het meetsysteem krijgt nu gemakkelijk op je smartphone binnen. Handig!

De Lumu Power heeft twee meetsensors in de lichtmeetmodule, waarvan één fotodiode voor het meten van bestaand of flitslicht en een True Color-sensor voor het meten van de kleurtemperatuur. De Lumu Power heeft een behuizing van roestvrij staal en hij wordt in de Lightning connector van een compatibele iPhone of iPad geplaatst. In deze online cursus zie je precies hoe een lichtmeter werkt. 

De Lumu Power kan dus een groot aantal verschillende parameters tegelijk meten, waar je voorheen verschillende tools moest gebruiken kun je nu dus terecht bij de Lumu Power. Het bedrijf zegt dat hun Lumu Power accurater is dan het menselijk oog en daardoor zeer betrouwbare metingen doet.

Lumu Power

De Lumu Power, die overigens ook door een Crowdfundingactie het leven heeft gezien, kost 229 dollar in pre-order. De retailprijs wordt 299 dollar.

Meer info: Lu.mu 

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta