Lowland photo festival 2015: natuurfotografie op z'n mooist

Dalindcy Koolhoven 1949
Het internationale natuurfotografiefestival van de lage landen is terug! Op 12 en 13 december organiseert natuurvereniging Landschap weer een heel weekend inspirerende lezingen en bijzondere foto-exposities in Kinepolis Antwerpen. Daarnaast is er een gratis natuur- en fotografiebeurs met tientallen standhouders, een 'travelcorner' en er worden demo's gehouden.

Misschien was je er vorig jaar ook wel bij: de eerste editie van het Lowlands Photo Festival. Deze editie was zó succesvol dat natuurvereniging Landschap zonder aarzelen een tweede organiseerde. Er zijn dit jaar weer een hoop toonaangevende fotografen uit binnen- en buitenland aanwezig die, in de vorm van lezingen en tips, voor elke bezoeker een onuitputtelijke bron aan informatie zijn. Tijdens de pauzes kun je genieten van prachtige natuurfotografiebeelden of je begeeft je in de drukte van de fotografiebeurs.


Edwin Giesbers aan het woord tijdens Lowland 2014. (Foto © Adriaan Devillé)

Fotowedstrijd

Ook dit jaar organiseert het Lowland Photo Festival weer een fotowedstrijd. Deze keer is het thema 'natuur dichtbij ons'. Dit kunnen bijvoorbeeld dieren zijn, maar ook landschappen zijn toegestaan. Voor 11 euro mag je tien beelden inzenden en er is 20.000 euro aan prijzengeld te winnen. Inzenden kan tot en met 11 november.

Kijk hier voor meer informatie. 


De tentoonstellingen zijn gratis te bezoeken. (Foto © Adriaan Devillé)