Lowepro Photo Traveler 150 voor je camera en tablet

Jasper van Bladel 2814
Het wordt langzaam lente en dus ideaal weer om er met je camera op uit te trekken. Een goede fototas voor je camera, lenzen en accessoires is belangrijk. Misschien wil je ook wel een tablet meenemen. Lowepro heeft daarvoor de Photo Traveler 150 in de aanbieding.

Tijdens een fototrip is het belangrijk om je vaak kostbare bezit goed te beschermen tegen de boze buitenwereld. Een goede tas is dus van belang. De Lowepro Photo Traveler 150 is een compacte fotorugzak, handig om bijvoorbeeld mee te nemen tijdens een strandwandeling, stadsbezoek of een korte weekendtrip.

Tablet

Lowepro heeft bij het maken van de Photo Traveler 150 rekening gehouden met aan populariteit winnende tablets. De tas is geschikt om bijvoorbeeld je iPad of Android-tablet mee te nemen.

Volgens importeur Degreef en Partner is de tas van Lowepro comfortabel te dragen. In de Photo Traveler 150 past een spiegelreflexcamera met twee of drie extra lenzen, een flitser en persoonlijke accessoires.Natuurlijk kun je ook een compacte systeemcamera met lenzen en accessoires kwijt in de tas. Je kunt dan denken aan een Olympus Pen of Sony NEX.


De Lowepro Photo Traveler 150 in actie

Indeling

De binnenzijde en indeling van de Lowepro Photo Traveler kun je naar eigen inzicht veranderen, zodat je zelf je fotospullen kunt indelen. De adviesprijs van de Photo Traveler is 79 euro.

afbeelding van Ronnie Toben

Dit is een hartstikke mooi compact tasje! Je kunt er een tablet en een camera systeem in kwijt. Dit kan een micro 4/3 camera met objectieven zijn, een instap spiegelreflex, maar ook een full frame camera (zonder batterij greep) met een flinke lichtsterke standaardzoom. Er blijft dan nog ruimte over voor accessoires, een flitser of objectieven. Past allemaal! Kleine tas, grote capaciteit. Ik denk dat dit mede door de rechthoekige vormgeving komt. Goed over nagedacht. Helaas zonder regenhoes, maar die kun je vast wel los kopen van bijvoorbeeld het merk Dakine. De Traveler heeft als groot voordeel t.o.v. een model als de Flipside 200, dat er indien gewenst ook nog een iPad bij past. Verder is hij qua inhoud ongeveer gelijk, maar de indeling is wat flexibeler.

afbeelding van Anonymous

De advertenties en video's lijken te suggereren dat vooral vrouwen opzoek zijn naar een tas met normale afmetingen, een aangename neutrale kleurstelling en een praktische indeling. Dat is dus niet zo.