Lomography viert valentijnsdag met nieuwe instant camera’s

Lomography viert valentijnsdag met nieuwe instant camera’s

Senta Bemelman 2003
Lomography presenteert vijf nieuwe instant camera's voor Valentijnsdag. De LOMO Instant Marrakesh, Diana F+ Mr. Pink, Diana Mini Double Rainbow, Sardina Splendour en La Sardina DIY met flitser worden in een klap toegevoegd aan de collectie.

Ter ere van valentijnsdag presenteert Lomography vijf nieuwe directklaarcamera’s. 

LOMO Instant Marrakesh  

Interessant aan de LOMO Instant Marrakesh is dat je met deze Instant Camera drie fotografiestanden hebt.

1: Auto modus met flits
Door de sensor op de flitser worden lichtsterkte gemeten en geeft de lichtmeter de juiste hoeveelheid flitslicht. Daardoor is de camera in deze modus voor veel situaties geschikt.
2: Manuele modus met flits
Deze modus werkt goed bij het fotografie binnen.
3: Manuele modus zonder flits
Deze modus is prettig voor nachtfotografie, met lange sluitertijden.

Deze instant camera is door de B-instelling goed te gebruiken voor fotografie met lange sluitertijden. Daarnaast is er ook een kleine spiegel op de linkerkant van de lens bevestigd om selfies te kunnen maken. Je kunt bovendien wisselen van groothoeklens.
Adviesprijs: 149 euro

Diana F+ Mr. Pink 

De felroze Mr. Pink Diana F valt naast het uiterlijk ook op door de soft-focus, waarmee je een gevignetteerd effect kan creeëren zoals op de onderstaande foto. De Mr. Pink uitgave is een aanvulling aan de originele F+ camera en alleen online verkrijgbaar.
Adviesprijs: 89 euro

Diana Mini Double Rainbow 

Voor startende fotografen adviseert Lomography de Diana Mini Double Rainbow aan. Naast het kkunstzinnige uiterlijk van de camera is er ook de interessante optie om met verschillende formaten te fotograferen. 72 foto's op een half-frame formaat kun je bijvoorbeeld ook in 36 foto’s met een vierant formaat maken.
Adviesprijs: 90 euro

Sardina Splendour

Deze instant camera heeft een ouderwetse uitstraling en is opvallend door de 35mm groothoeklens. Dit type camera is vooral geschikt voor straatfotografie en is een luxe uitvoering vanwege de metalen body. Ook de Fritz the Blitz flitser is een handige toevoeging aan de Sardinia Splendour.
Adviesprijs: 180 euro  

La Sardina DIY met flitser 


Foto's © Lomography

Bij de Sardinia DIY kun je zelf de uitstraling bepalen van jouw camera, door deze zelf te versieren met een markeerstift, lijm of verf. De camera is lichter dan de originele Sardinia Splendour door het gebruik van plastic voor de body.
Adviesprijs : 99 euro

Op de website van Lomography  kun je naast aanvullende productinformatie ook testfoto’s bekijken.

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta