Locaties spotten in de tuin

Locaties spotten in de tuin

Aäron Nasarany 341
Wandelen door het bos, fietsen door oude dorpjes en varen op de talloze meren in Nederland. Nederland heeft genoeg te bieden aan natuurlandschap. Als natuurfotograaf kunt je de natuur echter ook dichterbij huis zoeken.

Tuinen

Van pashokformaat tot aan een uitgestrekt groen paradijs. Tuinen komen voor in allerlei soorten en maten. Soms is het fijn om lekker in je pyjama thuis te werken. Als fotograaf kun je dat ook doen. Denk maar aan een mobiele studio of door de tuin in te duiken. De tuin is misschien wel de beste oplossing om te beginnen als natuurfotograaf. Je leert immers werken met wat je hebt, waardoor je genoodzaakt bent om creatief te denken. Om de wereld van insecten en bloemen te ontdekken is de tuin een perfect begin. Met onderstaande tips in het achterhoofd, kom je al een heel eind.

Bekijk vooraf het weerbericht

Het weer in Nederland kan zo omslaan, dus check even het weerbericht voordat je naar buiten gaat. Net als bij landschapsfotografie kun je het beste in de vroege uurtjes of wat later in de middag gaan fotograferen. Hierdoor vermijd je harde schaduwen.

Kies het moment

In de zomers krioelt het van de insecten en in de winter kun je als natuurfotograaf mooie ijspegels fotograferen. Afhankelijk van jouw behoeften en wensen is het altijd belangrijk om te weten wat je wilt fotograferen. Wil je bijvoorbeeld vogels fotograferen, zorg dan voor een snelle telelens met een laag diafragmagetal. Aangezien vogels binnen enkele seconden weer wegvliegen moet je met een korte sluitertijd werken. Een korte sluitertijd met een laag diafragmagetal zorgt voor een mooi onscherpe achtergrond. Hierdoor krijgt het onderwerp, dit keer de vogel, volledig de aandacht.

De tuin is niet alleen geschikt voor natuurfotografie, maar ook voor het schieten van portretten!

Wat is jouw beste tuinfoto?

afbeelding van Aäron Nasarany

Aäron Nasarany | Redactie

Bekijk alle artikelen van Aäron