Live foto’s van anderen opvragen met Shootlr

Live foto’s van anderen opvragen met Shootlr

Senta Bemelman 1039
Maak je selfies een sociale beleving met de Shootlr-app voor iOs en Android. Je kunt al je vrienden en kennissen verzoeken om je live een foto te sturen en andersom doen zij dat ook bij jou. Het verschil met andere fotoapplicaties? In plaats van zelf de foto’s te delen, kun je deze nu juist op verzoek van anderen maken.

In de praktijk werkt Shootlr vrij simpel. Je bouwt een contactlijst op, kiest een vriend uit en stuurt diegene een verzoek. Bij dit verzoek kun je bepalen welke camera (voor-, achterkant, of beiden) zij dienen te gebruiken en hoeveel tijd zij voor de foto krijgen, door een aflopende timer.


Stuur je vriend een verzoek (links) als hij of zij de App opent, begint het aftellen (rechts). Foto's © Shootlr

Wanneer zij de melding op hun telefoon ontvangen en de Shootlr-app openen, gaat de tijd in. Als de teller op nul staat, wordt de foto gemaakt en die krijg jij vervolgens direct op jouw telefoonscherm. Maar de ontvanger kan jouw verzoek ook negeren als het op een ongelegen moment is.
Jouw tijdlijn bestaat uit een overzicht van door jou verzochte foto’s. Het doel van Shootlr is om geposeerde Instafoto’s te voorkomen, aldus het bedrijf.

Je kan Shootlr zelf proberen via de iTunes App Store en Google Play. Bekijk hieronder de promotievideo voor meer informatie. 

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta