Litouwse boksers gefotografeerd voor en na hun gevecht

Litouwse boksers gefotografeerd voor en na hun gevecht

Fokelien Broekstra 1514
Iedereen kent de beelden van de boksers in de ring. Boksers die elkaar een klap geven met bloedspetters voor extra intensiteit . Almantas Mickus fotografeerde de boksers net even anders dan normaal. Hij maakte beelden vlak voor en vlak na het gevecht.

Almantas Mickus

Almantas is een Litouwse fotograaf. Hij specialiseert zich vooral in de glamour en mode fotografie en maakt regelmatig trouwreportages. De boksers gefotografeerd vlak voor en vlak na hun gevecht is een project dat hij vaker dan één keer heeft uitgevoerd. Het levert bijzondere beelden op.

Boksers

De boksers die te zien zijn op de foto hebben het soms zwaar te voorduren gehad. De een is hevig bezweet en de ander heeft een blauw oog opgelopen. De meeste fotografen fotograferen de boksers in de ring, in de strijd om de winst. Almatas weet een veel gefotografeerde vechtsport toch weer een nieuwe uitstraling te geven

Emoties

Bij de fotoserie is het vooral interessant om de gezichtsuitdrukkingen met de bijbehorende emoties eens goed te bekijken. Voor de wedstrijd is de blik anders dan er vlak na. De boksers kunnen voor de wedstrijd gefocust en gespannen zijn, terwijl achteraf de ontspanning op het gezicht af te lezen is. 

Meer foto's van Almantas Mickus zijn terug te vinden op zijn Facebook en Instagram

Wat vind jij van de fotoserie?

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien