Liefdevolle fotoshoot naast een voormalige kerncentrale

Liefdevolle fotoshoot naast een voormalige kerncentrale

Senta Bemelman 717
Foto’s van verliefde stellen hebben vaak een zacht, droomachtig karakter. Met warme blikken en innige omhelzingen maken de geliefden hun band zichtbaar op de foto. Deze pre-bruiloftfotoshoot vindt echter op een bijzondere plek plaats, vlak naast een voormalige kerncentrale in Visaginas, Litouwen.

De liefde spat van de foto’s af. Op het eerste gezicht lijkt het alsof dit koppel zich in een paradijselijke omgeving waant. Maar in werkelijkheid had dit gebied voorheen een geheel andere functie. Vlakbij het stadje Visaginas in Litouwen was namelijk tot enkele jaren geleden een kerncentrale actief.

De nabijgelegen reactor genaamd Ignalina 1 sloot eind 2004 haar deuren en in 2009 volgde Ignalina 2.  Nadat een kerncentrale sluit, wordt deze ontmanteld. Dit betekent dat de radioactiviteit wordt verholpen. Dit proces kan op een veilige manier ongeveer 40 tot 60 jaar duren. 

Grenzen

Fotografen Neringa Rekasiute en Arturas Morozovas zoeken in hun fotoserie de grenzen op. De keuze voor een locatie naast een voormalige kerncentrale is namelijk niet wat je verwacht bij een (pre-)bruiloftfotoshoot. Ook eerder werd dit contrast met de omgeving gecreëerd. Toen werd een koppel gefotografeerd op een chemische afvalplaats.

Houd de Facebook-pagina van Neringa Rekasiute in de gaten voor meer interessante fotoseries!

Foto's: Neringa Rekasiute en Arturas Morozovas

 

 

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta