Licht van de ingebouwde flitser omzetten naar nuttig licht

Licht van de ingebouwde flitser omzetten naar nuttig licht

Fokelien Broekstra 416
Visitekaartjes worden over het algemeen gebruikt om uit te kunnen delen. Hiermee kun je meer naamsbekendheid creëren. Wij leggen je uit hoe je het visitekaartje ook voor andere doeleinden kan gebruiken.

Ingebouwde flitser

Je hebt waarschijnlijk gemerkt dat je ingebouwde flitser erg direct licht geeft, hierdoor worden de schaduwen erg hard en dit is niet wat je wil. Dit is begrijpelijk, een sterke lichtbundel wordt door een klein oppervlak de wereld ingestuurd. Hierdoor komt het ook als één geheel op het onderwerp terecht, met een harde schaduw als gevolg.

Visitekaartje

Een visitekaartje kan in dit geval uitkomst bieden. Door een wit papiertje voor je flitser te houden, wordt het licht meer verspreid. Doordat je een visitekaartje bijna altijd bij je hebt, is het een handig hulpmiddel om je foto's te kunnen verbeteren. Hierdoor wordt het interessant om eens te gaan fotograferen met je ingebouwde flitser.

Witte voorwerpen

Ook een beker of wit kokertje dat om je filmrolletje heen zit kan uitkomst bieden. Beide voorwerpen zorgen ervoor dat je licht meer verspreid wordt. Het is een kwestie van proberen welk voorwerp voor jou het beste werkt. Mike Browne legt ons ook de verschillende mogelijkheden uit en laat doormiddel van foto’s zien wat de verschillen zijn.


 

 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien