Lezersgallery: Pokémons in ons dagelijks leven

Lezersgallery: Pokémons in ons dagelijks leven

Fokelien Broekstra 368
In onze lezersgallery kwamen een aantal opvallende foto’s voorbij. Een dier werd vergeleken met een Pokémon door Erna Van Rillaer. Een leuk project dat de Pokémon Go hype van afgelopen jaar op een andere manier belicht.

Het idee

Het idee onstond bij Erna van Rillaer toen ze op een terrasje zat rende er regelmatig jongeren voorbij die helemaal gefocust waren op hun telefoon. Ze waren op zoek naar de virtuele dieren die overal verstopt zaten. Op hetzelfde terras zat een jong kindje van 6 jaar oud. Hij kende de namen van de Pokémons niet en vergeleek ze met dieren. Zo riep hij ‘bah weer een rat’ mams ik heb een dikke duif gevangen’. Dit jongentje inspireerde Erna. Waarna ze haar Pokémon project startte.

Niet de telefoon maar een camera

Erna was niet verzonken in haar telefoon, maar juist in de camera. Haar kinderen waren vroeger ook groot fan van de serie Pokémon, hierdoor kende ze een hoop virtuele wezens nog en ontstond er al snel een leuke uitdaging om de beestjes te matchen met dingen uit het dagelijks leven.

Erna Van Rillaer

Erna is een startende fotograaf. Ze fotografeert met een Nikon D90 en heeft een groot deel van haar Pokémon-serie geschoten met de 18-105 kitlens. Voor insecten of bloemen gebruikte ze een macrolens. Spelenderwijs heeft ze haar camera en lenzen onzer controle gekregen, ze kent de basisregels. Ze fotografeert als ontspanning en voor de fun. Voor Erna is fotografie een middel om creativiteit tot leven te brengen.

Video

Ze heeft haar foto's uiteindelijk samengevoegd in een 3,5 minuten durende video. Bekijk hem hieronder! 
 

Meer werk is terug te vinden op de website van Erna Van Rillaer.

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien