Lezersfoto: Tempus Fugit

Lezersfoto: Tempus Fugit

Fokelien Broekstra 671
Als fotograaf kun je jezelf tegen laten houden door stormachtig weer. Lex Schulte wilde juist naar buiten en gebruikte het stormachtige weer om de wolkenluchten een bijzondere uitstraling te geven.

Stormachtige dag

Als het bewolkt is en wat harder waait, bewegen de wolken sneller door de lucht. Lex Schulte pakt deze momenten daarom aan om met zijn camera naar buiten te gaan en de beweging in de wolken vast te leggen.

ND-filter

Lex Schulte maakt in zijn beelden gebruik van ND-filter. Een ND-filter is eigenlijk een soort zonnebril die je voor de lens plaatst. Door het ND-filter kun je met een lange sluitertijd werken terwijl het gewoon midden op de dag is. Dit kan bijvoorbeeld ook handig zijn voor het fotograferen van watervallen.

De foto maken

Om de foto te maken gebruikte Lex Schulte een Olympus OMD E-M5 Mark II. Hij stelde zijn sluitertijd in op ½ seconden. Hij maakte vervolgens zes minuten lang foto’s van het landschap. Zijn camera voegt na de zes minuten automatisch de foto’s samen tot één geheel, door deze functie krijg je het effect van een hele lange sluitertijd, terwijl het eigenlijk een aantal losse foto’s zijn.

Zwart-wit

Op de computer heeft lex de foto omgezet in een zwart-wit foto. Dit doet hij met het programma NIK Silverefex. Hij heeft gekozen om zijn foto in zwart-wit om te zetten om meer drama in de foto toe te voegen en te zorgen voor minder afleiding. Waardoor het volgens ons een krachtige foto is geworden.

Voor meer werk van Lex Schulte kun je terecht op zijn website

Heb jij ook een mooie foto gemaakt? Stuur hem dan in naar onze lezersgallery!
 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien