"plat op de grond in het natte gras voor een mooie foto hoort erbij"

Lezersfoto: Purple rain

Fokelien Broekstra 579
Na een paar regenachtige dagen komen er ook veel regenfoto’s in onze lezersgallery binnen. Een van deze foto’s is gemaakt door Roelie Steinmann. Haar foto met de naam: Purple Rain geeft een mooi beeld van een regenachtige lentedag.

Inspiratie

Roelie Steinmann heeft haar inspiratie voor de foto: Purple Rain van verschillende websites gehaald. Zo heeft ze veel op Instagram gekeken en websites bezocht, waaronder onze lezersgallery. Hierdoor kon ze een mooi moment inplannen net na een regenbui om op zoek te gaan naar krokussen. 

De foto

“Ik heb de foto eigenlijk vlak bij mijn huis gemaakt in een plantsoen. Het was een regenachtige ochtend”, vertelt Roelie. Ze heeft eerst een pittenzak in het gras gelegd en haar camera hier bovenop. Om door de zoeker te kunnen kijken is ze plat op haar buik in het gras gaan liggen. “Ik kan zelf beter tegen wat nattigheid dan mijn camera, daarom heb ik gebruik gemaakt van een pittenzak onder mijn camera”. De lens heeft ze pal voor de twee beregende krokussen gepositioneerd.

Camera

“Voor de macrofoto’s gebruik ik een Olympus OM-D E-M10". De lens die ze hierop gebruikt is een 60mm f2.8 macrolens.

Zelf doen

Als je zelf een soortgelijke foto wil maken, dan raadt Roelie Steinmann je aan om net na een regenbui naar buiten te gaan. “Of je nou in het voorjaar met de krokussen of in de herfst met de paddenstoelen net na een regenbui op pad gaat, in beide situaties geeft het een prachtig effect.” Daarnaast legt Roelie uit dat het slim is om je lens zo dicht mogelijk bij een onderwerp te plaatsen, hierdoor kun je een mooi zacht effect aan de foto geven en storende onderdelen camoufleren.

Stuur ook jouw mooiste foto naar onze lezersgallery
 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien