Lezersfoto: Kate Tumanova

Lezersfoto: Kate Tumanova

Redactie 492
Kate Tumanova maakte een opvallende foto van een lichtgevende bol. Doordat de brug goed verlicht is, vult dit de foto op een mooie manier aan. Je lees hier meer over haar foto en hoe het beeld tot stand is gekomen.

'Ik experimenteerde eerst met de 'orb of light' techniek door een led-lampje, gemaakt van de oude kerstversiering, te gebruiken. Op oudjaarsavond vond ik het tijd voor echt vuurwerk. Na een proost met champagne besloot ik opnieuw te experimenteren. Ik nam een garde uit de keuken, een looplijn van mijn hond, wat staalwol (zo fijn mogelijk) en natuurlijk mijn fototoestel en statief.  De garde met staalwol maakte ik aan de lijn vast en draaide ik 360 graden in het rond. Ik bedekte mijn haren en trok vuurbestendige kleding aan. Aan deze foto heb ik weinig bijgewerkt.  Alleen met Lightroom de belichting , het contrast en de White Balance.

Kate Tumanova- Brugge

' Ik werk als logistieke manager net over de grens in Sluis (Nederland). Ik ben geboren in Odessa , Oekraïne, maar op achtjarige leeftijd verhuisd naar België met mijn ouders vanwege hun werk. Mijn liefde voor fotografie heeft altijd bestaan, maar ik heb me de afgelopen jaren pas in het vak verdiept. Ook de nabewerking vind ik super leuk. Ik fotografeer graag de natuur, landschappen en dieren. De laatste tijd ben ik erg geïnteresseerd in nachtfotografie. Ik heb ook een korte reis op de planning staan en dan ga ik zoek naar geschikte plekken om de Melkweg te fotograferen. Dat staat al een tijd op mijn to-do-lijst. Als ik niet op reis kan en me verveel oefen ik zo veel mogelijk . Alles wat ik tot nu toe kan heb ik zelf geleerd door veel te lezen en zelf te proberen.'

Tips van Kate

Als je deze techniek wil uitproberen moet je een aantal dingen in gedachten nemen:

  1. Neem best iemand mee die je kan helpen in het geval iets misgaat.
  2. Doe een muts en een veiligheidsbril op.
  3. Zorg voor kleding die niet brandbaar is. Kies voor donkere kleuren, dan ben je ‘onzichtbaar’ op de foto. 
  4. Houd water of een brandblusser in de buurt.
afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie