Glazenbolfoto's van Carina Dumais

Lezersfoto: glazen bol foto’s van Carina Dumais

Fokelien Broekstra 751
Carina Dumais stuurt regelmatig interessante foto’s naar onze lezersgallery. Dit keer kwamen er indrukwekkende foto’s van een glazen bol binnen. Wij vroegen haar hoe ze te werk is gegaan om de foto’s te kunnen maken en hoe ze op het idee kwam.

Het idee

Voor een mooie foto hoef je niet ver van huis, dat bewijst Carina Dumais met haar foto’s. Zij maakte inspirerende foto’s van onderwerpen die ze in de tuin kon vinden. Met behulp van een glazen bol zorgt ze ervoor dat gewone onderwerpen ware kunstwerken worden.

Glazenbol

Opvallend is de glazen bol in Carine haar foto’s. We kennen de glazen bol van de zonsondergangen die prachtig kunnen worden vastgelegd. De glazen bol van Carine moet opgaan in haar foto. Het moet in het totaalbeeld passen. Een goede scene bedenken is dan een hele uitdaging.

Uitwerking

Voor de foto van de krokussen heeft Carina de glazenbol achter de bloementjes geplaatst. Daarna is ze op de grond gaan zitten. Half liggend is ze uiteindelijk gaan kijken wat de beste hoek voor haar foto was. Ze heeft verschillende hoeken bekeken. Daarnaast is ze gaan kijken naar de beste zoom. Na een aantal foto’s kwam dit als mooiste foto eruit.

Zelf een beeldende foto maken

Carina zegt dat er een hoop werk zit in het maken van een soortgelijke foto. “Ik denk na over het onderwerp, de compositie waarin ik wil fotograferen en ook denk ik van te voren na over hoe ik dit voor elkaar wil krijgen.” De instellingen moeten op locatie gevonden worden. Carina vertelt dat er soms ook nog wat na bewerkt moet worden. Soms vindt ze het mooier dat het onderwerp dat in de bol wordt laten zien rechtop zichtbaar is. Dan zorgt ze dat de bol in haar foto omgedraaid wordt.

Carina Dumais

Carina Dumais is niet alleen bezig met fotografie, ze werkt al jaren als beeldende kunstenaar en illustator. Ze volgde hiervoor onder andere een opleiding aan het grafisch media Instituut. Een paar jaar geleden kocht ze een camera waardoor ze beeldende kunst en fotografie kon gaan combineren. Door de creativiteit komen hier interessante foto’s uit. Wat als hobby begon is nu een passie voor Carine geworden. Carine heeft veel geoefend en heeft vele video’s bekeken en informatie doorgelezen over fotografie.
 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien