De miniatuurwereld van Patrick Herzberg

Lezersfoto: de miniatuurwereld van Patrick Herzberg

Fokelien Broekstra 1623
Patrick Herzberg deelde na aanleiding van een eerder bericht een aantal miniatuurfoto’s met ons. Hij vertelde dat hij regelmatig nieuwe foto’s maakte waardoor wij nieuwsgierig werden naar zijn werk. Daarom vertelt hij meer over zijn miniatuurfoto’s.

Het idee

Het idee voor de miniatuurfotoserie kwam door een artikel dat hij op internet las over de Britse straatkunstenaar Slinkachu. Kleine figuurtjes spelen de hoofdrol in de grote mensenwereld. Hij maakte met de miniatuurpoppetjes realistische en grappige foto’s. De foto’s inspireerde Patrick om zelf aan de slag te gaan.

Zelf aan de slag

Door het inspiratieartikel leek het Patrick leuk om zelf aan de slag te gaan. Hij bestelde een aantal miniatuur figuurtjes en bedacht verschillende opstellingen. Patrick is gek op koffie en bedacht dat dit een mooi onderwerp was om mee te beginnen. Deze eerste fotoserie die geïnspireerd was op de Nespresso reclame kreeg al snel veel positieve reacties op Facebook. Toen Nespresso zelf ook reageerde op de foto was de motivatie er helemaal om verder te gaan met deze vorm van fotografie.

Miniatuurfamilie

Inmiddels heeft Patrick een hele miniatuurfamilie. Hij heeft iets minder dan 100 verschillende figuurtjes en attributen. De ideeën die hij op dit moment schetst komen vooral voort uit het dagelijks leven. “Ik haal mijn inspiratie uit dingen die ik mee maak, het seizoen waarin we zitten of dingen die op het nieuws gebeuren”. 

Werkwijze

Het maken van een miniatuuropname lijkt heel makkelijk. Maar toch zit er wel degelijk een goed doordachte werkwijze achter. Hoe denk je bijvoorbeeld dat een miniatuurpoppetjes van 1:87 recht op blijft staan? “Ik lijm hem met een heel klein beetje plasticlijm vast. Deze lijm wordt ook gebruikt in de modelbouw”. Vertelt Patrick Herzberg. Daarnaast is het belangrijk om mooie en pakkende scenario’s te verzinnen.

Patrick Herzberg

Patrick Herzberg is hobbymatig bezig met fotografie. Hij werkt fulltime bij een meubelfabriek als machinaal houtbewerker/meubelmaker.  Patrick fotografeert al vanaf zijn jeugd, tijdens de vakanties maakte hij vaak de foto’s. Pas later ging hij er serieuzer mee bezig, in de jaren negentig maakte hij regelmatig foto’s op de tribune tijdens voetbalwedstrijden voor de supporterswebsite. In 2014 is hij echt gaan uitbreiden. Hij kocht een spiegelreflex en een mooie lenzen set. Dit maakt de  serie helemaal compleet.

De foto's zijn gemaakt door Patrick Herzberg. Meer van zijn werk is te vinden op zijn Facebook, Flickr of website.
 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien

afbeelding van irisbijkerk_92623

Super leuk