Lezersfoto: Gerard Klaassen

Lezersfoto: Bellisimo Bella

Fokelien Broekstra 377
“Het idee was om een mooie foto van haar te maken, maar dat valt nog niet mee.” Zegt Gerard Klaassen over zijn foto. Katten zijn natuurlijk ook bewegende dieren. Gerard vertelt ons meer over zijn foto.

Het idee

Gerard wilde graag een foto maken van zijn kat, maak dat bleek toch een grote uitdaging te zijn.  “Katten zitten eigenlijk nooit stil, ze rennen juist op je af als je druk bezig bent om de aandacht te trekken. Terwijl ik vaak alleen de ogen op mijn lens gericht wil hebben”. Voor deze foto zat Bella de kat van de zon te genieten, zonder zich te laten verstoren door de camera.

Werkwijze

Gerard Klaassen vertelt dat hij zijn foto rond het middaguur heeft gemaakt in zijn keuken. “In de keuken valt het licht rond die tijd waardoor ik er goed mee uit de voeten kan.” Legt hij uit. Hij is fan van foto’s met een donkere achtergrond en in deze foto is dit ook weer goed gelukt. “De truc om dit voor elkaar te krijgen is door gebruik te maken van een klein diafragma. Je moet met een klein diafragma alleen heel goed opletten of je scherpstelling goed is.”

Gerard Klaassen

Gerard Klaassen is nu ongeveer drie jaar hobbymatig actief in de fotografie. Als hobby volgt hij een fotocursus samen met een leuke groep mensen. “Ik zou best wel wat meer willen doen met fotografie en hier bijvoorbeeld mijn werk van maken.” Gerard is begonnen met fotograferen met een Nikon D5100, sinds kort heeft hij de overstap gemaakt naar de Nikon D750.

Heb jij ook een mooie foto gemaakt? Deel hem dan in onze lezersgallery

 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien