Lezersfoto: Al een klein beetje lente

Lezersfoto: Al een klein beetje lente

Fokelien Broekstra 770
Marjo Kusters stuurde ons deze mooie voorjaarsfoto in. Een foto die in het gure weer toch een klein beetje lente uitstralen. Wij vroegen haar meer over het beeld te vertellen. Lees hier meer over haar foto.

In huis

“Gister was het slecht weer buiten, maar toch wilde ik een foto maken”. Marjo zocht daarom een mooi foto-onderwerp in huis. Ze vertelt ons dat ze een mooie bos bloemen in de huiskamer had staan, waar ook een tak met wilgenkatjes in zat.

Opstelling

Marjo heeft de tak op een glazen vaas/schaal gelegd. Ze heeft vervolgens een plek in huis opgezocht waar voldoende licht door het raam naar binnen kwam. Hierdoor heeft ze in haar foto’s gebruik gemaakt van natuurlijk licht.  Haar Nikon D5500 heeft ze op een statief geplaatst met een Sigma 105mm F2.8 als macrolens op de body is ze vervolgens verschillende mooie foto’s gaan maken.  “Nadat ik een aantal foto’s gemaakt had, vond ik deze foto zelf erg mooi.Instellingen: Handmatig,  Sluitertijd: 1/5 Diafragma: f14 ISO: 100

Nabewerking

In Adobe Ligthroom heeft Marjo de nabewerking gedaan. Ze heeft een heel klein beetje contrast, witte en zwarte tinten, helderheid en levendigheid aangepast. Verder is de foto precies zoals hij gemaakt is.

Marjo Kusters

Marjo Kusters heeft als grote hobby fotografie. Anderhalf jaar geleden is ze intensief begonnen met fotograferen. Ze had zichzelf beloofd om een poging te doen om iedere dag een foto te maken. “Het lukt me aardig om dit vol te houden.” Vult Marjo Kusters aan. Elke keer als ze iets nieuws probeert, geniet ze hiervan. “Ik gebruik het liefst zo veel mogelijk natuurlijk licht bij het maken van de foto’s. 

Meer werk van Marjo Kusters is te bekijken op haar Facebook en Instagram

Heb jij ook een mooie foto gemaakt? Stuur hem dan in naar onze lezersgallery!

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien

afbeelding van marjokusters_82072

Dank jullie wel digifotostarter voor het mooie artikel . Ik ben hier heel blij mee.