Lezen: Boekentips

Lezen: Boekentips

Senta Bemelman 658
Ben je op zoek naar inspiratie of kun je nog wat tips gebruiken over een bepaald onderwerp? Wij hebben een aantal boekentips voor je.

Ontdek Adobe Photoshop Lightroom 6 & CC

Haal alles uit Lightroom 6! Ben je serieus met fotografie bezig en schiet je regelmatig foto's in raw-formaat? Dan is Adobe Photoshop Lightroom een erg handig programma om snel en intuïtief grote reeksen foto's te beheren, bewerken en publiceren. Dit boek legt je alles uit over de mogelijkheden en innovatieve functies van de nieuwste versie.

Auteurs: Pieter Dhaeze en Hans Frederiks
ISBN: 9789059408326
Bestellen: www.vanduurenmedia.nl
Prijs:€ 22,50

Digitaal fotograferen in een oogwenk

Dit boek in pocketformaat leidt je soepel langs de belangrijkste symbolen op een camera. Wat betekent dat symbool? Hoe kun je het toepassen voor treffende foto’s? Het boek bevat meer dan tweehonderd fotovoorbeelden van over heel de wereld. Voor situaties waarin het mis gaat, volgt aan het eind van elk hoofdstuk een EHBO-gedeelte.

Auteur: Peter de Ruiter
ISBN: 9789038918044
Bestellen: www.uitgeverijelmar.nl
Prijs: € 14,95 

SCHERP

Fotograaf Wouter Roosenboom loopt over van liefde voor de wielersport. Met SCHERP laat hij zijn koersbeleving in de mooiste vorm zien aan de lezer. Vol verwondering beleefde Wouter de Tour van Azerbeidzjan. Hij ontdekte boeiende tattoos in het profpeloton en Pipo Pozatto vertelt de betekenis van zijn negen exemplaren. Er is speciale aandacht voor Tom Dumoulin en Niki Terpstra en het wachtende koerspubliek, maar ook de cross en de Zesdaagse ontbreken niet in deze dikke bundel. De fotoseries zijn aangevuld met pakkende teksten van schrijvers met een wielerhart. Frank Heijen, Léon de Kort, Gio Lippens, Nynke de Jong, Eric Mijnster, Bas Steman, Renaat Schotte, Marijn de Vries, Yves Brokken en Erik Voncken laten hun pen spreken. Geniet van dit naslagwerk en verdwaal in woord en beeld.

Auteur: Wouter Roosenboom
ISBN: 9789081860642
Bestellen: www.boekenbestellen.nl
Prijs: 34,95

Digitale Straatfotografie

Straatfotografie wordt steeds meer een essentieel onderdeel van het repertoire van elke fotograaf. Onderwerpen zijn overal te vinden en elk moment biedt weer een nieuw en fris perspectief. De spanning en spontaniteit maken de straat tot een ideaal oefenterrein voor het aanscherpen van je vaardigheden op het gebied van anticiperen en het direct fotograferen van bijzondere taferelen. Door middel van duidelijke uitleg over strategieën en uitrusting, leert fotograaf Michael Freeman je te anticiperen op die gebeurtenissen en om op het kritische moment klaar te staan. Met praktijkoefeningen word je erop uitgestuurd om het geleerde te gebruiken.

Auteur: Michael Freeman
ISBN: 9789089983992
Bestellen: wwww.librero.nl
Prijs: € 9,95

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta