Leuke apps om je foto's mee te bewerken

Leuke apps om je foto's mee te bewerken

Nadja Geskus 743
Steeds meer mensen gebruiken hun smartphone om mee te fotograferen. Maar je laat natuurlijk geen Photoshop los op je smartphonefoto's. Maar wat dan wel? Wij geven je een aantal leuke apps waarmee jij snel je foto's kunt bewerken!

Snapseed

Snapseed is een app waarmee je jouw foto's gemakkelijk kunt bewerken. De app is eigendom van Google. De app is erg makkelijk in gebruik en heeft vele mogelijkheden. Zo kun je zelf de foto croppen, draaien, tekst toevoegen en natuurlijk de belangrijkere dingen aanpassen zoals witbalans, vignettering en de scherpte. Ook zijn er alvast een paar mooie filters voor je opgesteld als je lekker lui bent. Zo heeft je foto in één handomdraai een mooie look.

VSCO 

VSCO is een van de bekendste fotografie apps. Veel Instagrammers gebruiken de app. De app is ideaal voor fotografen. Ook hier heb je al een aantal preset filters, maar je kunt zelf een hele hoop aanpassen. Zowel de standaard dingen als scherpte, belichting en contrast, maar ook een paar bijzondere aanpassingen als perspectief, highlights, schaduwen en zelfs huidskleur.

Leuke apps om je foto's mee te bewerken

Instagrids

Misschien heb je het wel eens voorbij zien komen. Een foto die over meerdere vlakjes verdeeld is op Instagram. Het lijkt ingewikkeld, maar mensen doen dit heel simpel met de app Instagrids. Je voert de foto in, zegt over hoeveel vlakken hij verdeeld moet worden en de app snijdt de foto in precies de goede stukken. Hij vertelt je zelfs welk deel je als eerste moet uploaden op Instagram. De foto's worden gemakkelijk opgeslagen op je filmrol. 

afbeelding van Nadja Geskus
Door: Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja