Leren: zo werkt een lens

Leren: zo werkt een lens

Nadja Geskus 379
Een camera is een prachtig apparaat. Maar heb je je ooit wel eens afgevraagd hoe een camera nou eigenlijk werkt? En in het bijzonder, de lens? Het is een mechanisme dat je waarschijnlijk nog nooit van binnen hebt bekeken.

De lens

Lenzen komen voor in allerlei verschillende soorten en maten. Maar wat doet het glaswerk van een lens nou eigenlijk? Canon Imaging Plaza plaatste een zeer interessante video die je vertelt over de techniek achter de cameralens en hoe elke lens verantwoordelijk is voor functies als kleuren aanpassen, vervorming, focus en het veranderen van de brandpuntsafstand.

Hoe een lens werkt

Techniek

Het is makkelijk om de schoonheid om je heen te zien en te waarderen. Prachtige plaatsen, mooie mensen en interessante bewegingen worden vaak opgemerkt door fotografen. Maar de schoonheid die aan de binnenkant van de technologie schuilt, die blijft vaak onopgemerkt. Deze video brengt daar verandering in. Neem rustig de tijd om deze uitleg over lenzen te bekijken, zodat je de volgende keer als je gaat fotograferen, je meer kunt waarderen waar je camera eigenlijk toe in staat is!

 

 

afbeelding van Nadja Geskus
Door: Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja