Leren: weersomstandigheden veranderen in Photoshop

Leren: weersomstandigheden veranderen in Photoshop

Aäron Nasarany 274
Het algemene weerbeeld in Nederland is wispelturig. We lopen soms periodes in een korte broek en een paar dagen later moeten we ons flink inpakken voor de kou die is op komen zetten. De zomermaanden zijn vaak nat en de winter is meestal zacht. Gelukkig hebben we Photoshop om daar verandering in te brengen!

Photoshop

Een wereld zonder Photoshop zou voor reclamebureaus, grafisch vormgevers en marketing en communicatiemedewerkers een regelrechte ramp zijn. Retoucheren, kleuren veranderen of voorwerpen laten verdwijnen zou niet meer mogelijk zijn. Photoshop wordt dagelijks gebruikt door miljoenen creatievelingen die werkzaam zijn in de creatieve sector. Beelden worden versterkt en zelfs gemanipuleerd om ons voor de gek te houden.

Fotografie

Naast Adobe Lightroom wordt Adobe Photoshop ook vaak gebruikt bij het bewerken van foto’s. Op digifoto Starter hebben we al enkele artikelen over Photoshop geschreven. Onderwerpen als lipkleur aanpassen of achtergronden wijzigen zijn al voorbij gekomen. In dit artikel gaan we het weerbeeld veranderen. In de video hieronder zie je hoe professioneel fotograaf Clinton Lofthouse ter werk gaat om een foto te veranderen van dag naar nacht.

Bekijk de video hieronder:

Lofthouse heeft voor ons nogmeer video’s in petto. Bekijk de video’s op zijn YouTube kanaal of neem een kijkje op zijn website of volg hem op zijn Facebook.

afbeelding van Aäron Nasarany

Aäron Nasarany | Redactie

Bekijk alle artikelen van Aäron