Videotutorial over landschapsfotografie

Leren: Videotutorial over landschapsfotografie

Senta Bemelman 208
Landschapsfotografie is een unieke tak van de fotografiewereld. Leer in deze videotutorial de belangrijkste basiselementen van dit niche kennen!

Fotografeer je graag groene landschappen met prachtige bomen en wil je meer kennis opdoen op het gebied van landschapsfotografie? Dan heb je baat bij deze handige videotutorial. Leer hoe je de natuur zo goed mogelijk in beeld brengt. Hierbij is aandacht voor technieken en welke instellingen je kunt gebruiken! Bekijk hieronder de handige video waarin fotograaf Bas Meelker vertelt over landschapsfotografie.

Licht

Ook in de landschapsfotografie is belichting erg belangrijk. Daar heb je drie basiselementen voor nodig: sluitertijd, diafragma en ISO-waarde. Allen hebben betrekking op de manier waarop jouw sensor licht binnen krijgt. Het diafragma bepaalt hoeveel licht op de sensor terecht komt via de lens. De sluitertijd stelt vast hoe lang de sensor dit licht binnen krijgt en de ISO-waarde kan het aanwezige licht versterken. De elementen worden samen de belichtingsdriehoek genoemd en zijn met elkaar verbonden. Lees ook meer over de werking ervan.

Wil je meer tips op het gebied van landschapsfotografie? Lees hier meer over het krijgen van een goede focus.

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta