Leren: veilig back-up maken

Leren: veilig back-up maken

Aäron Nasarany 403
In elk vakgebied is een kopie altijd handig om bij je te hebben. Een kopie van een factuur, verzekeringspapieren of paspoort kan je redden uit een onmogelijke situatie. Maar hoe werkt dit in de fotografiewereld?

Stel je het volgende eens voor

Jouw beste vriend vraagt jou om foto’s te maken op hun bruiloft. Je voelt je vereerd en met een gezonde spanning ga je te werk. Vooraf maak je afspraken om ze vervolgens op papier te zetten. De dag van het huwelijk nadert en je begint extra SD-kaarten te halen om niet paal te staan als de camera aangeef dat de SD-kaart vol is. Enkele dagen voor het huwelijk begin je alvast te fotograferen om de voorbereidingen vast te leggen. Door het enthousiasme vergeet je om de SD-kaarten leeg te halen en de bestanden over te zetten naar de externe harde schijf. De dag van het huwelijk is aangebroken en met een dosis gezonde spanning begin je te fotograferen. Na een geslaagde dag keer je terug naar huis om een back-up te maken van de foto’s. De volgende morgen ga je aan de slag en krijg je een foutmelding. Al jouw foto’s zijn weg door een interne fout.

Op het moment van schrijven krijgen wij zelfs zweethanden. Maar gelukkig heeft fotograaf David Bergman van AdoramaTV een handige tip voor ons. De 3-2-1 regel. Bekijk de video hieronder!

 

afbeelding van Aäron Nasarany

Aäron Nasarany | Redactie

Bekijk alle artikelen van Aäron