Tattoo toevoegen in Photoshop

Leren: Tattoo toevoegen in Photoshop

Senta Bemelman 980
Tatoeages zijn erg populair, maar niet iedereen wil een afbeelding permanent bij zich dragen. De oplossing: Photoshop!

Heb je een portretfoto gemaakt en wil je deze op een creatieve manier bewerken, voeg dan een tattoo toe in Photoshop. Hiermee train je jezelf op het gebied van nabewerking en leer je omgaan met nabewerkingsprogramma’s. En uiteraard is het ook nog leuk om te doen!

In de onderstaande videotutorial wordt uitgelegd hoe je dit doet. Het is eigenlijk vrij gemakkelijk. Je zoekt online een mooie afbeelding, voegt deze als nieuwe laag in de portretfoto toe. Vervolgens pas je het formaat aan (Ctrl+t) en gebruik je de curves-tool( Ctrl+m) om de belichting aan te passen. Ten slotte speel je met de zichtbaarheid van de laag om het op te laten gaan in de huid. Gebruik ook de blending-modi voor een natuurlijke overloop. Dit zijn speciale opties bij het samenvoegen van lagen waarmee je voor een gedeelte ook de lichtinstellingen bepaalt.

Deze video is in het Engels, maar gemakkelijk met Nederlandse ondertiteling te bekijken. Klik op het knopje met ‘CC’ en Engelse ondertiteling verschijnt. Klik vervolgens op het tandwielicoontje om de instellingen aan te passen. Kies voor de optie ‘subtitles’ om de ondertiteling aan te passen en gebruik de  ‘auto translate’ optie om de tekst in een andere taal te krijgen. Lukt dit niet in het venster op onze website, klik dan op de YouTube-knop om naar de originele videolocatie te gaan. Hier kun je op de bovenstaande manier de ondertiteling aanpassen. Bij sommige video’s werkt de vertaalfunctie niet optimaal, waardoor je soms vreemde zinnen voorbij ziet komen. Voor het grootste gedeelte levert de vertaalfunctie echter een prima resultaat op en is de ondertiteling goed te begrijpen.

 

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta