Leren: stoplichten in de mist fotograferen

Leren: stoplichten in de mist fotograferen

Fokelien Broekstra 875
Als je in de mist in de auto zit ben je waarschijnlijk gefocust op de weg. Op het verkeer om je heen. Dat je stoplichten prachtig op foto kan zetten als het mistig is, is je dan waarschijnlijk nog nooit echt opgevallen. Daarom leggen wij je uit hoe je dit kan doen.

Mist

Mist kan ervoor zorgen dat de lichtstralen van een lamp duidelijk zichtbaar worden. In het donker worden deze lichten daarom extra goed zichtbaar. Een uitgelezen kans om een foto van te maken. Opvallende kleuren doen het immers goed in foto’s.

 

Donker

Zoek in het donker stoplichten op waar niet te veel omgevingslichten voor afleiding zorgen. Ga dus opzoek naar een donker kruispunt met stoplichten. Zorg ervoor dat je zelf veilig staat. Doe bijvoorbeeld een fluorescerend hesje aan en zorg dat je niet midden op de weg staat. Een berm, fiets of voetpad is prima.

Statief

Werk vanaf een statief met een langere sluitertijd. Met een beetje mazzel verspringt de lamp in de tijd dat jij de sluiter open hebt en zie je verschillende lichtstrepen in je beeld.

Lucas Zimmermann

Lucas Zimmermann zag de lichtshow van de stoplichten in de mist al en maakte er een prachtige fotoserie van. Hij deelde dit op zijn website en 500PX-account. Lucas laat met zijn fotoserie zien dat een saai voorwerp toch best interessant kan zijn. 

Ga jij net als Lucas Zimmermann aan de slag met de foto’s van een stoplicht in de mist? Deel jouw foto’s in de lezersgallery.

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien