Leren: stof verwijderen in Lightroom

Leren: stof verwijderen in Lightroom

Aäron Nasarany 465
Een van de grootste boosdoeners in de wereld van fotografie is stof. Stof kruipt in alle hoeken en gaten waardoor het gauw moeilijk wordt om een camera stofvrij te houden. In dit artikel lees je hoe je stof kunt vermijden en kunt verwijderen in Adobe Lightroom

Camera

Als fotograaf heb je hoogstwaarschijnlijk meer de camera in je handen dan je eigen smartphone. Daarom is het belangrijk om de camera goed te onderhouden aangezien je de camera overal mee naar toe neemt. Gebruikerssporen kun je niet vermijden, al is het altijd mooi meegenomen om de camera van tijd tot tijd te laten nakijken door professionele bedrijven zoals Chipclean.

Lenzen

Bij de aanschaf van de camera krijg je er over het algemeen een kitlens erbij. Meestal is dat een zoomlens. In de loop van de tijd wil je uitbreiden en kies je er bijvoorbeeld voor om een portretlens aan te schaffen. Lenzen verwisselen is dan een feit. Probeer vooraf de achterlensdop los te maken, zodat je binnen enkele seconden – en dan wel met mate – de lenzen kunt verwisselen.

Stof verwijderen in Adobe Lightroom

Mocht je nou toch stofvlekjes zien in je foto’s, dan hebben wij voor jou een handige video gevonden. In de video hieronder wordt er stap voor stap uitgelegd hoe je stof kunt verwijderen in Adobe Lightroom.

 

 

Meer video’s zien? Check dan even hun YouTube kanaal!

afbeelding van Aäron Nasarany

Aäron Nasarany | Redactie

Bekijk alle artikelen van Aäron