Leren: spectaculaire glow-in-the-dark portetfoto's met blacklight

Leren: spectaculaire glow-in-the-dark portetfoto's met blacklight

Senta Bemelman 1279
Raak je uitgekeken op portretfoto's met natuurlijk licht? Waag je dan aan extreme glow-in-the-dark portretfoto's met blacklight. Speciale make-up en voorwerpen lichten op in felle kleuren onder het blauwgetinte licht.
Het is spannend om met UV-blacklight te werken omdat je in het normale licht niet precies weet hoe de make-up eruit ziet. Pas op het moment dat het licht uit gaat, en de lamp aan, wordt het visagieresultaat volledig zichtbaar. 

Fluoresceïne

De felle kleuren lijken magisch op te lichten bij het blauwe licht. Dit komt door de stof Fluoresceïne (fluorescein), die blauw licht absorbeert en daarom zichtbaar wordt bij blacklight. Hierdoor krijg je het glow-in-the-dark effect. 
 

Glow-in-the-dark producten

Je kunt online rondneuzen en al snel verschillende glow-in-the-dark producten tegenkomen. Lippenstift, haarproducten, nagellak en andere attributen, het is er allemaal. 

COOPH

Uit de onderstaande video van COOPH kun je een hoop inspiratie opdoen. Ze maken onder andere gebruik van glow-in-the-dark wol, haarverf, poeder en bellenblaas! Fotograaf Markus Berger gebruikt drie soorten blacklight-lichtbronnen. Zo kun je kiezen voor een klein blacklight-zaklampje, een grotere UV-lichtlamp of een speciaal flitssysteem met UV-blacklight.  Je kunt veel blacklight-verlichting op de website van Conrad vinden. 

 
Bekijk ook deze interessante fotoserie met blacklight. Heb je zelf ook nog leuke glow-in-the-dark foto's? Deel ze onder dit artikel! 
 
 
afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta