Leren: rimlight

Leren: rimlight

Aäron Nasarany 806
In de wereld van fotografie bestaat alles uit licht. De bekende belichtingsdriehoek, bestaande uit diafragma, sluitertijd en ISO, is daarvan een perfect voorbeeld. In films speelt licht ook een cruciale rol. Een bepaalde lichtopstelling kan voor een mysterieuze sfeer zorgen zoals het gebruik maken van een rimlight. Wat dat precies is, vertellen we je hieronder.

Rimlight

Rimlight is eigenlijk een perfecte manier om jouw onderwerp los te krijgen van de achtergrond. Fotograaf Justin Pearson vertelt in de video hieronder wat rimlight nou precies is, aan de hand van een aantal voorbeelden.

 

Rimlight is dus ideaal om het onderwerp los te maken van de achtergrond. Bovendien zorgt het ook nog eens voor een mysterieuze sfeer op de set. De lijnen worden nadrukkelijk in beeld gebracht, waardoor het mysterieus, maar ook herkenbaar is. Er bestaan natuurlijk nog talloze andere soorten licht zoals direct licht, tegenlicht en natuurlijk zacht licht via een diffuser. Hierbij wordt het licht egaal verspreid en worden er korte metten gemaakt met schaduwen. Wolken zijn in principe een diffuser, maar ook een gordijn. Zo kun je prachtige portretten maken met behulp van een gordijn en het binnenvallend licht.

Heb jij al een foto gemaakt met rimlight?

afbeelding van Aäron Nasarany

Aäron Nasarany | Redactie

Bekijk alle artikelen van Aäron