Leren: razendsnel de geheugenkaart formatteren

Leren: razendsnel de geheugenkaart formatteren

Fokelien Broekstra 752
Veel digitale spiegelreflexcamera’s hebben de mogelijkheid om de geheugenkaart snel te formatteren. Met een paar drukken op de knop is je geheugenkaart helemaal leeg en gereed voor gebruik. Wij leggen je uit hoe je dat doet.

Formateren

Formatteren betekend dat je alles wist wat er op je geheugenkaart staat. Formatteren kan zowel via de computer als ik je camera. De snelste manier is om dit in je camera te doen. Met een druk op de knop is het geregeld.

Sneltoets

Op een Nikon camera staat vaak een rood opdrukje met de tekst: Format> . Misschien heb je het nooit echt beseft dat je de knopjes die hierbij horen kan gebruiken om snel je geheugenkaart te formatteren, het werkt als volgt:
Het is de bedoeling dat je het prullenbakje en de modusknop twee of drie seconden ingedrukt houdt. Na een paar seconden gaat in het bovenste LCD-schermpje het woord ‘for’ knipperen, als je dit ziet laat de knopen dan even los en druk ze dan nogmaals in. Als alles goed is gegaan is je kaart nu geformatteerd.

Handleiding

Als onze formatteer uitleg niet werkt met jouw camera, bekijk dan je handleiding. Hier staat ook omschreven hou jij je camera makkelijk kan formatteren.

Wij zijn benieuwd of het formatteren jouw gelukt is. Laat het ons weten in een reactie!

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien