Leren: mooie foto’s maken met je smartphone

Leren: mooie foto’s maken met je smartphone

Aäron Nasarany 344
De moderne smartphones beschikken over high-end camera’s waar we U tegen zeggen. We geven je een aantal tips om zo mooi mogelijke smartphonefoto's te maken.

Smartphone fotografie

Zoals in de inleiding staat beschreven zijn de moderne smartphones uitgerust met een flinke camera. In de loop van tijd is de hardware van de smartphone gegroeid en zijn de verschillen in de benchmarks tussen verschillende telefoons kleiner en kleiner geworden. Bovendien hebben bedrijven flink geïnvesteerd in de camera van hun paradepaardjes. Zo heeft Apple ervoor gekozen om hun iPhone 7 Plus kennis te laten maken met bokeh en investeert Sony in verschrikkelijke goede sensoren.

Apparatuur

Ook al hebben de smartphone van nu een indrukwekkende camera in de pocket, het geeft geen garantie voor mooie foto’s. Het gaat altijd nog om jou en jouw manier van kijken, denkwijze en creativiteit. Daarom hebben wij voor jou vier handige video’s gevonden waar Instagramfotograaf Joost Bastmeijer verschillende onderwerpen behandelt zoals een goed gebruik van licht, macrofotografie, compositiefotografie en portretfotografie. En dat allemaal met onze geliefde smartphone

 

 

 

 

 

Joost Bastmeijer kun je ook volgen via verschillende social media kanalen zoals Instagram (logisch), Twitter, Facebook, YouTube of neem gerust een kijkje op zijn website.

afbeelding van Aäron Nasarany

Aäron Nasarany | Redactie

Bekijk alle artikelen van Aäron