Leren: Kerstlampjes fotograferen

Leren: Kerstlampjes fotograferen

Senta Bemelman 410
Het kerstfeest staat bekend om gezelligheid, warmte, cadeaus en kerstlampjes in de boom! Leer hoe je de lichtgevende parels prachtig op de foto zet!

Bij kerstmis licht de boom op in diverse prachtige kleuren en straalt deze in het duister. Dit is niet alleen een lust voor het oog maar ook voor de lens. Een veelvoorkomend probleem is echter dat de foto onscherp wordt, of dat het licht van de kerstlampjes beperkt wordt.

Bokeh

Laat de kerstlampjes extra sfeert toevoegen door een bokeh-effect te gebruiken. Hierdoor veranderen lichtjes op de achtergrond in kleurbollen. Verander ook de lampjes tot bokeh sterren met deze tutorial.

Tutorial

In de onderstaande video worden praktische tips gegeven over het fotograferen van kerstverlichting. Je kan bijvoorbeeld ook de buitenkant van een huis versieren en dit als achtergrond voor een portretfoto gebruiken. In de video van de Slanted Lens wordt daarbij ook stilgestaan bij het tijdstip waarop je fotografeert. Hierbij draait het niet om het gouden of blauwe uur, maar het tijdstip waarop het daglicht en de LED-verlichting dezelfde sterkte hebben.

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta