Leren: Juiste kleur reflectiescherm kiezen

Leren: Juiste kleur reflectiescherm kiezen

Fokelien Broekstra 492
Reflectieschermen, ze zijn er in verschillende kleuren te krijgen. Welke kleur is geschikt voor welke situatie? Zwart, Goud, wit en zilver, iedere kleur komt in zijn eigen situatie het beste uit.

Reflectieschermen worden regelmatig gebruikt in de fotografie. Het gebruik van een reflectiescherm hebben wel al eerder uitgelicht. Nu gaan we ons focussen op de verschillende kleuren. 

Zilveren reflectiescherm 

Zilver reflecteert de grootste hoeveelheid licht. Het studiolicht wordt niet verkleurd door het scherm. Door deze specificaties gebruiken portretfotografen in de studio graag dit reflectiescherm.

wit reflectiescherm

Het hoeveelheid licht dat een wit reflectiescherm weerkaatst is vele malen minder dan de zilveren. Hierdoor is het witte reflectiescherm geschikt voor zowel binnen als buitengebruik. Een wit reflectiescherm kun je ook goed gebruiken voor productfotografie. 

Goudkleurig reflectiescherm

Een goudgekleurd reflectiescherm is geschikt voor buitenportretten. Goud past bij de warme kleuren van het zonlicht. Als je het scherm in een studio gebruikt krijgt het schaduwdeel van het gezicht een extreem gele waas. 

Zwart reflectiescherm

Een zwart reflectiescherm wordt gebruikt om licht te absorberen. Hierdoor kun je het scherm gebruiken voor het neutraliseren van reflecties. Dit is bijvoorbeeld handig bij glas of sieraden. 

Welke kleur reflectiescherm gebruik jij? Waarom?

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien