Leren: Het nut van een cameragrip

Leren: Het nut van een cameragrip

Fokelien Broekstra 958
Maak jij veel rechtopstaande foto’s? Dan is een cameragrip echt iets voor jou. De cameragrip zorgt ervoor dat je een extra ontspanknop hebt, waardoor jouw vinger minder hoeft uit te rekken om een foto te maken.

Onhandig

Als je veel rechtopstaande foto’s maakt, heb je vast vernomen dat je de camera zeer onhandig beet hebt. Een cameragrip kan hierbij de uitkomst bieden. De meeste cameragrippen hebben een sluiterknop en instelschijf. Hierdoor kun je de camera op de normale manier bedienen, met een verticale foto als eindresultaat.

Extra batterij

Een cameragrip zorgt niet alleen voor meer comfort, je krijgt er ook meer batterijruimte door. In een cameragrip zit vaak een mogelijkheid om een extra batterij te plaatsen, hierdoor kun je langer fotograferen, voordat de batterij leeg raakt. Het voordeel is ook dat je altijd een reservebatterij bij je hebt.

Comfort

Sommige fotografen kiezen voor het gebruik van een grip voor de comfort. Sommige fotografen hebben liever een iets grotere camera in hun hand. Een grip biedt hierbij de uitkomst. Je camera wordt er een stukje groter en iets zwaarder door. Voor sommige fotografen voelt dit prettiger en kiezen daarom voor een extra stukje comfort.

Maak jij gebruik van een cameragrip? Waarom heb jij hiervoor gekozen?

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien