Leren: Het juiste moment om bloemenfoto’s te maken

Leren: Het juiste moment om bloemenfoto’s te maken

Fokelien Broekstra 469
Je kan natuurlijk altijd bloemenfoto’s maken. Er zijn drie momenten die er echt uitspringen, drie momenten die zorgen voor de mooiste foto’s met bloemen in de hoofdrol.

Bewolkte dagen

Bewolkte dagen zijn zeer handig in de bloemenfotografie. De schaduwen zijn zachter en de kleur van de bloemen blijven perfect uitkomen.  Op een zonnige dag worden bloemen al snel te flets, hier heb je geen last van als de natuurlijke softbox in de lucht hangt.

Na een regenbui

Net na een regenbui is een perfect moment om te gaan fotograferen. De donkere lucht die nog boven het bloemenveld hangt en de druppels die nog op de bloemen staan. Pak een macrolens en zak eens door je knieën, je bekijkt de bloemen vanuit een lager perspectief, dit kan mooie plaatjes opleveren. Door een druppel water in je beeld te vangen, kun je prachtige weerkaatsingen krijgen, zoals in onderstaande foto.

Op zonnige dagen

Je kunt op zonnige dagen het best op pad in de vroege morgen of late middag. Gebruik eens een zoomlens en positioneer jezelf zo dat de bloemen van achter belicht worden, het resultaat kan spectaculair zijn.

Deel jouw bloemenfoto in de lezersgallery.

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien